بیوگرافی امیر اثنی عشری

بیوگرافی امیر اثنی عشری

در این پست به بیوگرافی امیر اثنی عشری خواننده آواز ایرانی، مدرس آواز و نوازنده سه تار می پردازیم .

او متولد سوم مرداد ۱۳۶۳ در تهران و فارغ‌التحصیل رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع دکتری است.

امیر اثنی‌عشری یادگیری آواز و سه‌تار را از سال ۱۳۷۸ نزد استادانی چون طهمورث شاهرخی (یک سال)، صدیق تعریف (۴ سال)، مهران مهرنیا (سه‌تار – ۴ سال)، کریم صالح‌عظیمی (کمتر از یکسال)، محمدرضا لطفی (کلاس‌های تحلیل ردیف آوازی و سه‌تار ۴ سال) و همچنین محمدرضا شجریان (کارگاه‌های آوازی – کمتر از ۶ ماه) آموخت.

مهمترین اتفاق در کارنامه هنری امیر اثنی‌عشری همکاری با محمدرضا لطفی در سن بیست‌وچهار سالگی در غالب گروه شیدا بود.

اثنی‌عشری پس از سه شب اجرای موفق در گروه بازسازی شیدا در سال ۱۳۸۷ به سرپرستی زنده یاد «محمدرضا لطفی» مورد توجه علاقه‌مندان آواز قرار گرفت .

صدایی خاص و ویژه که متفاوت با فرم رایج آواز خوانی بود. حاصل این همکاری علاوه بر کنسرت‌های متعدد انتشار دو اثر صوتی و تصویری به سرپرستی محمدرضا لطفی بود.

امیر اثنی عشری - بیوگرافی امیر اثنی عشری

کنسرت ها

اجرای کنسرت در سالن دیسنترال بلژیک.
اجرای کنسرت در هند.
اجرای کنسرت در ویتنام.
اثنی عشری کنسرت‌های متعددی را با گروه‌های مختلفی همچون بازسازی شیدا، نهفت، همایون، ارکستر ملی مهر، سه تار نوازان صبا، فروزان، مهبانگ، مهرساز و … برگزار نموده‌است.
کنسرت در گرگان به یاد محمد رضا لطفی، همراه با گروه شیدا در سال ۱۳۹۵
کنسرت به نفع زلزله زدگان کرمانشاه همراه با گروه شبروان در آذر ۱۳۹۷
کنسرت در تالار وحدت به همراه گروه موسیقی «فروزان» به سرپرستی «سیاوش عبدی» با خوانندگی «بیژن کامکار» و «امیر اثنی عشری» و نوازندگی «میلاد کیایی»
اجرای کنسرت به همراه ارکستر ملی مهر در بزرگداشت «عباس خوشدل» خالق نیلوفرانه.
اجرای کنسرت در بزرگداشت استاد فرامرز پایور با عنوان «شب پالیزبان»
اجرای برنامه‌های متعدد آواز محور در سالن‌های رودکی، ارسباران، نیاوران

آثار

آلبوم «ایران هنگام کارست» در سال ۱۳۸۵ به سرپرستی جهانشاه صارمی و با اجرای گروه نهفت منتشر شد. در این اثر اثنی عشری ۲۲سال داشت.
آلبوم تصویری کنسرت گروه‌های سه‌گانه شیدا در سال ۱۳۸۷به سرپرستی و نوازندگی محمدرضا لطفی منتشر شد. در این آلبوم علاوه بر امیر اثنی عشری، محمد معتمدی و علیرضا شاه محمدی نیز به عنوان خواننده حضور دارند.
«پاسداشت از شیوه طاهرزاده» به سرپرستی محمدرضا لطفی و خوانندگی امیر اثنی عشری در سال ۱۳۸۹منتشر شد، که در آن آوازی از سید حسین طاهرزاده بازسازی شده بود.
آلبوم «سوی بی سو» در سال ۱۳۹۴به خوانندگی امیر اثنی عشری و آهنگسازی محمد علی نجف پور بر روی ترجیع بند مشهور هاتف اصفهانی «که یکی هست و هیچ نیست جز او» منتشر شد.
همکاری در آلبوم «خیام خوانی» به آهنگسازی پیمان سلطانی در سال ۱۳۹۵.
آلبوم «سلوک» در سال ۱۳۹۶به خوانندگی امیر اثنی عشری و آهنگسازی نفیسه غلامپور توسط انتشارات ماهور منتشر شد.
همکاری در آلبوم ایرانه خانم به آهنگسازی پیمان سلطانی بر روي اشعار شاعران كلاسيك سعدي، رودكي، فردوسي، خيام، مولوي، حافظ، نظامي، ميرزاده عشقي است كه با همكاري 24 نوازنده و 49 خواننده به انجام رسيده است.
آلبوم «با ما دمی» به آهنگسازی کوروش شاهانی و خوانندگی امیر اثنی عشری در سال ۱۳۹۸ منتشر شد. در این آلبوم کوروش شاهانی با ساز سنتور، هوشمند عبادی با ساز نی، محسن دیلم صالحی با ساز عود و خشایار شاهانی با ساز تمبک صدای امیر اثنی عشری را همراهی کرده‌اند و اشعار آلبوم نیز از حافظ، سعدی، فروغی بسطامی و امین ایرانپور انتخاب شده‌است.
آلبوم «زخم نهان» در سال 1399 به آهنگسازي آرش کاووسی با صدای امیر اثنی‌عشری در قالب ۹ قطعه از سروده‌های شاعران کهن و معاصر مثل شیخ بهایی، مولوی و ه. ا. سایه بهره گرفته شده و نوازندگانی چون آرش کاووسی فاطمه ریوند، غلامرضا صدرالدینی، محسن میرزایی، محمد یوسفی، محمد جوزی، نوید جمالی‌پور و امیرعباس برفی در اجرای قطعات به هنرنمایی پرداخته اند.
آلبوم «در بهاران» در بهار 1400 به سرپرستی پویان خلیلی و سیاوش کرمی، با اجرای گروه «هم‌نوازان صبا» که با رویکرد حفظ و بازاجرای قطعات موسیقی دستگاهی ایران منتشر شده، قطعاتی کلاسیک از روایت محمدرضا لطفی و مسعود شعاری به چشم می‌خورد؛ همچنین فرم ساز و آواز نقشی کلیدی در این آلبوم ایفا می‌کند و نوازندگان گروه صبا پویان خلیلی نوازنده سه تار، سیاوش کرمی نوازنده سه تار، رضا ابراهیمی نوازنده سه تار، حجت فرجیان نوازنده عود، سپهر حمزه‌لو نوازنده تمبک در بخش‌های مختلف امیر اثنی عشری را در مایه‌ی سه گاه همراهی می‌کنند.
آلبوم «هزاران» در تير ماه 1400 منتشر شد. اين اثر از تولیدات ویژه بنیاد فرهنگی رودکی است كه در آن جمعي از هنرمندان آواز خوان دستگاهي در كنار نوازندگان كوشيده اند تا تا علاوه بر سبك و سياق خويش، روش آوازي بزرگان آواز ايران را ارائه دهند.

آموزش

امیر اثنی عشری تدریس آواز را از سال ۱۳۸۴ آغاز نموده و علاوه بر تدریس در آموزشگاه‌های موسیقی تهران به صورت آنلاین، آموزش هنرجویان متعددی را در شهرهای مختلف ایران و خارج از کشور بر عهده گرفته‌است و همچنین با انتشار عمومی این تدریس‌ها در فضای مجازی سعی بر بالا بردن دانش آوازی مخاطبان نموده‌است.

تالیفات و مقالات

امیر اثنی‌عشری همچنین یادداشت‌ها و تالیفات متعددی را در خصوص موسیقی و ادبیات در مجلات، روزنامه‌ها و سایت‌های موسیقی منتشر نموده‌است. از جمله آنها می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:
نگارش رساله دکتری با موضوع «سیر تطور تصنیف و ترانه در ایران از قاجار تا امروز» که در مرحله بازنگری برای انتشار به صورت کتاب است.
تألیف چهار جلد کتاب با نام‌های ضحّاکِ مار دوش، پادشاهی منوچهر و داستان زال و رودابه، هفت خوان و داستان رستم و سهراب و داستان رستم و اسفندیار در انتشارات آوای سورنا
مقاله دربارهٔ محمدرضا لطفی و تأثیر او بر موسیقی ایران
مقاله دربارهٔ حسین خواجه امیری (ایرج) و ویژگی‌های آواز او


بر چسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.